Úžasný slide banner a jeho správa ve FreshCMS

24. 2. 2014 GoodyGoody téma Naše řešení

Spousta webových stránek, jejichž design byl tvořen v minulosti, se vyznačuje nejen nedokonalou strukturou, ale také celkově nezajímavou grafikou. Dnes už úvodním stranám webů často vévodí nápadité grafické zpracování doplněné o různé tématické fotografie. Naši klienti však často vyžadují více než statický design homepage s pár stále stejnými obrázky. A proto se při tvorbě webů zaměřujeme na slide bannery – zjednodušeně slidery.

Slider je úvodní obrázek, který se obvykle nachází v horní polovině homepage. Jeho výhodou oproti statickým fotografiím je, že se v určitém časovém horizontu změní v jiný nebo si jej uživatel sám posune dál. Můžete mít tedy několik obrázků, jež budou propagovat třeba různé oblasti Vaší činnosti. Ke každému slideru si můžete sestavit individuální textový popis a každý takový banner může pak po prokliku uživatele směřovat do dané sekce webu. A co je na tom úplně nejlepší? Všechny tyto funkce ovládáte Vy sami prostřednictvím našeho intuitivního redakčního systému. Pojďme se tedy podívat, jak na to.

Snímek obrazovky 2014-02-24 v 13.50.08

Využíváte při správě webu redakční systém nebo máte svého webmastera, který se o vše postará za Vás? Často se setkáváme s klienty, kteří říkají, že počítačům nerozumí a že raději vše nechají na odbornících. Jenže není to časově i finančně náročnější? A když už máme ty redakční systémy tak jednoduché, opravdu Vám stojí za to zdlouhavě webmasterovi popisovat do mailu, co a kde chcete na webu změnit? A jak dlouho trvá, než Vám změny zapracuje, a kolik si za to nechá zaplatit? V našem redakčním systému uděláte úpravu rychleji, než napíšete výše zmíněný e-mail a nic Vás to nestojí.

Do redakčního systému se přihlásíte pomocí e-mailu a hesla, které jste od nás dostali. Tímto přihlášením se dostanete na úvodní stranu s obsahem webu. Nás však dnes bude zajímat především modul pro správu slideru, který najdete v levém svislém menu. Po vytvoření webu máte již od nás připravenu základní sadu sliderů, kterou najdete v sekci Seznam sliderů. Zde můžete obměňovat jejich texty, fotografie i pořadí sliderů. Chcete-li však vytvořit svůj vlastní slider, musíte do sekce Vytvořit slider. Zde vyplníte požadovaný název, odkaz kam má slider směřovat po kliknutí uživatele, vyberete ze svého PC fotografie a doplníte zobrazovaný popisek. Ve čtyřech rychlých krocích tedy vytvoříte vlastní slider, který pak můžete třeba posunout na první místo před starší slidery.

Láká Vás zajímavý a snadno ovladatelný design webových stránek? Inspirujte se u našich klientů a vyberte si pro Vás ideální typ slideru:

  1. Jazyková škola – slidery zaměřené na různé kurzy www.jjn.cz

  2. Hydroizolace střech – slidery prezentující reference www.izolprag.cz

  3. Přístroje na vodu – slidery představují skupiny produktů www.w-system.cz

  4. Autosalon Škoda – slidery s novými modely vozů www.auto-poly.cz

  5. Výroba nábytku – slidery ukazují vybrané reference www.astr.cz

Systém správy sliderů stále vyvíjíme a zdokonalujeme. Již dnes si můžete určovat pořadí sliderů a ukládat si je jako neaktivní pro příští použití. Samozřejmostí je správa sliderů v různých jazycích, kde můžete pro českou a cizojazyčnou verzi volit jiné obrázky i popisky. Do našeho redakčního systému se můžete připojit prakticky odkudkoliv, vše funguje i v mobilech a tabletech. Přidat na web akční nabídku v podobě slideru zvládnete za dvě minuty i Vy.

slider

Zaujal Vás náš modul pro správu sliderů a pociťujete, že Váš web má už to nejlepší za sebou? Oblékněte ho do nového kabátu! Více informací Vám rádi poskytneme na e-mailu office@freshservices.cz či na naší infolince 733 57 52 59.

Radim Bílý
Ve Freshi je od roku 2015 a má na starosti obchodní oddělení Freshe. Také jeho zásluhou je navázání spolupráce s klienty jako TM Toys, Hospodářská komora, Corinthia Hotels a mnoha desítkami rodinných společností a start-upů. Na blogu nejčastěji píše o marketingové strategii a e-commerce, které jsou jeho největší hobby.