Fresh březen: tisíc a jeden videocall, ale i noví klienti a projekty

7. 4. 2020 Aktuálně Náš team O nás Reference Uncategorized

V posledních pár týdnech se svět obrátil vzhůru nohama a my ve Freshi jsme nebyli výjimkou. První dva týdny jsme se věnovali hlavně tomu, abychom klientům pomohli připravit marketing na nové podmínky. Někde současné kampaně ze dne na den ztratily smysl, jinde stačilo upravit jejich cílení i tonalitu komunikace – restaurace přešly na rozvoz, Bioderma místo odličování komunikuje šetrnost mýdla při častém umývání rukou a pro Zapf Creation radíme maminkám, jak se nezbláznit s dětmi v karanténě. 
Ani naše plány nezůstaly ušetřeny – na březen jsme chystali business snídani s 50 potvrzenými účastníky na téma “Marketing cílený na maminky.” Pravděpodobně si na něj budeme muset počkat až do podzimu.

Poprvé kompletně na home office

Všechno zlé je k něčemu dobré. Oprášili jsme webkamery a vyzkoušeli jsme si fungování celé agentury na dálku. Home office byl u nás vždycky poměrně vítaný benefit, takže to pro nás nebyl takový šok. Jednotlivá oddělení mají několikrát do týdne porady a online se odehrávají i obchodní schůzky. Zavedli jsme také pravidelné “virtuální teambuildingy”, kde řešíme všechno kromě práce. A někteří kolegové dokonce tvrdí, že se teď vlastně bavíme víc než v kanceláři.

I krizový březen přinesl nové klienty

Říkat, že se krize nebojíme, by bylo přehnané sebevědomí. Odhady o propadu komunikačního trhu o desítky procent zní hrozivě. I před krizí jsme si však zakládali na tom, že za každou investovanou korunu musí klient získat co nejvíce. A tenhle mindset se nám bude nyní hodit. 
Naše dočasně uvolněné kapacity jsme využili k několika novým komerčním i neziskovým projektům.

  • Bezplatně pomáháme nadaci ŽIVOT90 s videoobsahem pro seniory a také s komunikační strategií
  • Připravujeme zpravodajsko-analytický portál komoraplus.cz pro Hospodářskou komoru České republiky
  • Chystáme kreativní kampaň významné FMCG firmy TM Toys zaměřenou na segment dětí a mladých rodičů
  • Řídíme výkonnostní kampaně pro “český dokumentární Netflix” –⁠  VoD platformu Dafilms.cz. Startem byla digitální kampaň na filmy Českého lva, které jsou na Dafilms ke zhlédnutí online a aktuálně spolupracuje na dalších projektech. 

Už teď je jasné, že v dubnu ani květnu se rozhodně nudit nebudeme, ale jestli s námi chcete probrat marketing vašeho projektu (ať už firmy, nebo neziskovky), čas si rádi najdeme. Zvlášť když nás teď všechny dělí dvě až tři kliknutí myší.